Se den!

Livet är fan helt underbart!

Filmen börjar som en romatisk komedi och berättar historien om en italiensk jude, Guido Orefice som i 1930-taets Italien kommer till en ny stad och uppvaktar sitt hjärtas dam Dora. Guido och Dora blir med tiden ett par och får en son, Giosuè. Under filmens andra hälft rasar 2:a världskriget ut och filmen byter ton. Guido får en dag veta att han och hans son skall deporteras till ett koncentrationsläger. För att hålla hoppet och humöret uppe försöker Guido övertala sin son att lägret endast är en lek där det gäller att samla poäng för att kunna vinna en stridsvagn.


 

Fy vad jag grina! Men många tårar var lyckotårar.. En sådan person som Guido skulle alla vara, en sådan pappa borde alla människor ha. Att lura sin son att det inte finns något krig, utan att allt är en lek och att man måste samla ihop 1000 poäng för att vinna. han lurar sonen att de leder, och att han kommer att vinna sin egna stridsvagn (som han tillslut gör också). En pappa som lurar sin son med humor, allt för att han inte ska få käna av all den spänning som finns i luften, och allt som hädner omkring dem(folk bränns i ugnar och blir skjutna ute på gården.) Alla borde se denna film!

Idag har jag varit i Uppala, och vad vi virrade omkring innan vi hittade dit vi skulle, vem fan ser på BIO i Uppsala?! men som tur hade alla överseende med att vi var två bönder i stan! Lunch på ett mysigt ställe- sallad of course! Men nu så är det bara att fortsätta med uppsatsen. Sedan ska jag även lägga till att jag kommer att söka jobb i Linköping och i Lysekil, Så får se vad jag kan hamna efter sommaren ;D Behöver en förändring så skulle ju vara kanaon att dra neråt i Sverige! Puss på er alla! 


våffeldagen- inget för mig

Ingen våffla för mig inte... Nej istället har jag under förmiddagen lagar fisk :D Mmm... Älskar fisk! Sedan har jag kikat runt lite efter tågbiljetter till Uppsala, ska dit på fredag. Sjukt dyrt dit men hem är det halva priset, fattar inte systemet, men det gör inget eftersom skolan payar! Nu ska jag hoppa ur pyjamasen och få något gjort idag, funderar på att ta en promenad trots att foten bör vila, men ja kan inte sitta stilla. Eller så tar jag en svång till gymmet på eftermiddagen, då kan jag även ta en shoppingtur på ICA innan jag far hemåt igen.


Ikväll ska jag nog träna styrka, så jag får lite gjort på träningsfronten. Sedan får vi se om det blir final i helgen eller om jag blir tvungen att avstå. Är foten fortfarande så som den ser ut för tillfället kan jag glömma det. Den är alldeles blå och uppsvullen :(


Kan inte sluta tjata nog om att jag vill någonstans där det är VARMT!!!


Fortsättning följer

Har sovit som en stock inatt, hur skönt som helst! Trots det som kommer eller inte kommer att ske idag, får se vad doktorn säger, men blir det som jag tror så inträffar detta 15.30 AJ!!! Mer info kommer efter ingreppet!

Igår var jag på utvärdering för mina mediciner som ja knaprar i mig. Och så som det ser ut så bör jag ändå äta de tabletter som ger mig hallucinationer, dock behöver ja bara äta en halv om dagen så det ska nog gå bra. Sedan kan vi inet komma på vad det är som utlöser mina attacker, så har fått tid till en kurator nu för lite samtalstid som jag tror gör gott för mig faktiskt. Vad skiljer en kurator från en psykolog? är det, det medicinska eller??

Nej, men det känns skönt att få gå iväg och tala med någon! Sedan så måste jag bryta mina vanor, måste göra annat enligt doktorn, så får se vad jag kommer fram till.

Jaja, sluttjatat från mig..nu ska ja förbereda mig för det som komma skall, men jag uppdaterar bloggen när jag landar!Sådär ja... hemma från sjukhuset igen. Och det blev abslout inte som jag hade tänkt mig, slapp operation i nuläget, men om det blev värre så skulle det eventuellt bli. De vet egentligen inte riktigt vad det är i nuläget. Kul med studenter på dessa avdelningar, haha! Men jag tåls att bli tittad på, trots att jag i vissa stunder undrade om hon antecknade vad läkaren sa i sitt block eller om hon målade av mig :S Haha... Tänkte Heartbreak Hotel, så jag klarade nog av allt med ett leende ;D

Sedan en sväng till stan dör jag bjöd mamma på världens (dyraste) godaste choklad! Älskar det stället! Sedan blev det inköp av en tröja och ett par byxor, tyckte jag var värd det efter vad jag ahr fått stått ut med under dagen. Nu ska jag sätta mig och skriva CV och söka arbete!! hejja mig!

guldfisk i WC:n

Ingenting blir som man har tänkt sig, ovanligt va?! Det verkar som om allting går i cirklar, runt. Fast att jag har varit snäll och delat med mig av mina erfarenheter och upplevelser, sådana som jag inte vill vara med om igen, så kommer de tillbaka hela tiden. I just don´t get it?! Som jag ser det nu, ser jag inte alls nå ljust på framtiden, var den har att tillföra mig. Det är bara som ett mörkt hål just nu, som jag håller på att ramla ner i. "Man ska säga inte" - Tomas Di Leva har nog rätt ändå i vad han säger man ska säga inte, för då verkar allting fungera. Men om jag då bestämmer mig för att inte hitta det jag söker, hittar jag det då?


Tio minuter, in, fem minuter värktabletter, tio minuter läkaren kommer in, tio minuter senare ett par kryckor 260 spänn! Kvart senare förlossningen, fem minuter röntgen, tio minuter akuten, 30 minuter hemfärd utan en läkares utredning. Just så kan man sammanfatta min resa till Gävle i fredags. Det var 9 st före mig på ortopeden på akuten och det kunde ta hela natten, så då körde jag på min kroniska sjukdom som ibland kan vara bra att ha! "Jag har diabetes och måste hem och ta all min medicin så ja kan inte stanna, så då fixade de att läkaren kollade röntgen och konstaterade att inget var brutet. På väg ut på kryckor och svettig matchdräkt, möts jag av en Linköpingsspelare med öppna armar, tills han upptäcker att jag inte är hans lagkompis, då vände han och skämdes rejält och hela spelarbussen asgarvade, även jag och mamma!


Om det är som jag befarar så blir det den tredje DM-finalen på raken som jag missar pga skada. Trist som tusan, eftersom dessa finaler är sjukt roliga att spela. Men man ska aldrig säga aldrig, men tror INTE det fungerar.


Sol, sol, sol - Ja, tack!


Dagens lunch var ändå höjdpunkten hemma hos mig, sjukt god Chicken soup! Magen börjar sakta men säkert fungera igen efter en massa strul och sjukdom. Tackar...Hej och dö - korv med bröd!


"Livet är underbart"

Har haft magjsuka nu i några dagar, inte bra.. Finns så mkt annat man vill hinna med liksom, men sängliggande blir man lätt med magsjuka :( Har Dm- semifinal imorgon, förhoppningsvis så kan jag spela, vill ju det!

Såg att en film som jag blivit rekommenderad av kusinen skulle gå på teve imorgon klockan 9 på kanal 9! "Livet är underbart" Ska vara en mkt fin film som handlar om en pappa som lurar sin son genom andra världskriget! OM jag ska titta! Tycker ju att Schindlers list är en sjukt bra film, så hoppas att denna ska vara någorlunda likvärdig :D

 Nu har jag något att görapå fredagkvällen iaf ;D

1,5 blir 15

Uppe vid 5.50 för att köra efter pappa in till Sörby Urfjäll och lämna deras bil, och SOM han körde! Sedan ett stopp på Statoil Hagaström för att inhandla fil till min stackars sjuke fader. Sedan bar det iväg till a´la Grankotté och slagga tills klockan slog 11. Då var jag tvungen att ta mig i kragen och få någonting gjort... Efter mycket om och men bestämde jag mig tillslut att besöka systers lilla krypin och se på Patrick 1,5. Tack ANNA (med den underbara sångrösten!)!! Fattar inte att en sådan film kan få en att gråta? Den filmen kommer jag absolut att se på igen och igen...


En sanndröm

Fattar inte att min kropp reagerar så som den gör?! Två matcher på raken som man blir helt yr... Senast var igår, kändes som om jag skulle svimma, kallsvettades, visste inte alls vara jag egentligen var. Kände redan på lördagseftermiddagen att det inte skulle bli en bra dag. Låg hemma hos mamma och bara mådde allmänt piss, svårt att få i sig mat överhuvudtaget. Känns konstigt när man inte vet hur ens egen kropp egentligen fungerar.

Haha, i natt drömde jag sjukt konstigt, drömde att jag inte hittade min toalett i lägenheten (de som har varit hemma hos mig, vet att man inte kan missa den dörren!!) så istället för att kissa på WC så gick ja ut på balkongen, och GUD vad det kändes som en sann dröm. När jag väl vaknade var jag tvungen att gå ut på balkongen, tack och lov det var en dröm!!

Solen måste ha tagit semester idag, igår var det helt underbart väder, men idag är det bara grått och trist tyvärr. Nästa vecka börjar med sjukhusbesök och OP, jag är ganska nervös inför ingreppet, men det löser sig säkert!! Har ju som sagt gjort detta en gång tidigare, men inte så här djupt.

Ett glas vin, ett glas vatten, en öl, ett glas vatten, en shot, femton hinkar vatten....Hörde på programmet "Du blir vad du äter" att en vinare innehåller lika mycket kolhydrater som en pizza, tur att man blandar då! haha!! Ge mig sol, sol, sol...Vill att det ska bränna i ansiktet lite nu!

Munnen den ska skratta och vad glaaaaaad! ;D  TJING!

Gårdagen, inte ett liv

Helt däckad låg man hela dagen igår. Jedra mediciner, såg ut som om jag var riktigt hög på någoting.. Ögonen helt öppna, som om ja tokstirrade på allt, kunde inte ligga stilla med benen, de bara rörde på sig helt själva.. Hörde röster, konverserade med mig själv, som sagt inte en blund fick ja på hela natten...

Mamma och jag beslutade att inge med anti-dep. mediciner för min del. Doktorn får ge mig nått annat... Så nu går ja på sömntabletter istället, de dämpar även ångesten så de tycker ja räcker. Usch vad hemskt det är med sådana starka mediciner... :( Så jag fick inget gjort igår, allt som jag hade planerat bara sina ut i sanden :/ Men idag mår ja betydligt mkt bättre, och ska försöka hinna med allt som jag hade inplanerat igår plus allt annat man ska hinna med. Stressssssigt!

Sluta snöa, så less nu! Ge mig sooooool. Funderar lite på hur ja ska gå tillväga efter sommaren om jag nu inte skulle hitta ett jobb. Eventuellt att ja pluggar vidare och får ut en examen så jag kan bli lärare på tandhygienistprogrammet, eller så sticker ja ut och reser, har ju pengar så det är inge problem, har hittat ett projekt som gäller djur i afrika, liiite sugen det är volontär arbete sedan kan man göra en massa andra saker. Eller bara åka till ett annat land och jobba??! Är för feg för att resa själv, så jag får se hur framtiden ter sig...


Peace!

Sol sol sol mera sol!

Vaknade av att solen sken genom mina fönster. Härlig start på dagen må jag säga!! Tog en sväng in till Sandviken för att lämna in bilen, och få en lånebil, samma som förra gången alltså. Sedan blev det att åka hem och öppna skolböckerna, för att sedan åka hem till mor och far för att laga hemmalagade köttbullar!! Mkt gott lär jag själv säga. Börjar lära mig min nya dieten nu, alltså jagg började med att skala en potatis idag, och kom på mig själv: Men jag får ju inte äta potatis, så det blev bara att lägga tillbaka den på plats.

Sedan måste jag berätta en konstig sak: tror att det beror på min nya medicin, jag hör röster, igår trodde jag mamma stod och skrek på mig utanför fönstret, kollade två ggr men inte var hon där inte, klockan var ju tio! Sedan hörde jag musik imorse trots att jag inte hade nån musik på. Usch vad läskiga sådana mediciner är!!

Nu ska jag begge mig iväg till innebanydträningen, har precis kommit hem från Eltebo, hälsat på kusinen m familj! Hur gooo kan en unge bli egentligen?! Shiiit, vad söt han är! När man ser barn så känner man hur man själv skulle vilja ha ett, två, tre,fyra osv, Nu har jag ju utbildningen så det kanske är dags?! Ge mig en karl, tack!

Sammanfattning

Fredagen började med att man åkte in till sandviken och lunchade med mamma och moster, italienskbuffe blev det. Sedan bar det av hem igen och väntade in brudarna ;D  Tror att kvällen blev något lyckad iallfall, slutade med att tre tjejer slaggade i min lya :D
Lite sköna kommentarer från helgen: "Anna, fan det känns som om bussen åker lika fort som en rymdraket" - Mollstedt "Kom igen gänget" - Ida i sömnen, "Fuuuur i hellviiite" - Carlsson. Utgång på kharma blev deet, sjukt lite folk, men som sagt en fredag så, så höga förväntningar hade man ju inte. Men bjöd syster & Moll på sjukt god drink iallfall.. Sedan blev det Sibylla och taxi hem, sköööönt! Lite bilder här nedan :Lördagen gick åt att vara bakis, har ju inte druckit en enda droppe alkohol sedan juldagen förra året!!
Söndagen däremot, gick åt till innebandy först systers match där de fick bucklan för seriesegern utdelad. Sedan hade vi match mot GGIK 7-3 vann vi med, äntligen lite tryck i laget! Trots att jag fick en liten känning mitt ia llt, men allt känns bra nu. Sedan hem till mamma och pappa där syster stod för kvällsmaten, imon är det jag som bjuder familjen på mat. Imon blir det även en sväng till viken för byte av bil, alltså en lånebil! ;D Veckan som kommer, kommer att bli mkt plugg iallfall :D Behövs, är hemskt sugen på utlandsresan, så det kan bli en sådan härframöver!!


Kramar!

Dolt nummer

Alltså min telefon har varit helmysko nu på morognkvisten... Först ringer ett dolt nummer, sedan får jag ett mess som säger att någon lämnat ett röstmeddelande på 133, så då ringer man upp, men då säger den att det inte finns några meddelanden inkomna?! WHAT.. Förstår ingenting ja?! ;-S 

Ännu en dag utan kolhydrater, eller rättaresagt försöka hålla mig ifrån dem så gott som det går, men bjuder någon på en sockerkaksbit, då kan man ju inte tacka nej, trots att mamma räcker fam fatet och ler lite sådär elakt och säger "det är vitt mjöl i" Shiit morsan!! Har ätit köttfärssås och vita bönor, räknas det som kolhydrater? Hej hej, har gått nv och vet ingenting det måste ha varit en dålig utbildning... 

Tänkte att mitt projekt för dagen blir att rensa ur garderoberna i hall och kök och få i ordning lite. Har ju datorn står i köket så kan dra på lite melodifestival musik under tiden. Eller att man ev kikar på semestersvenskar, eller charthjältar så man får lite sköööna vibes, det måste bli en utlandsresa snart.....!!!! Kikade runt lite på olika sidor igår och det går att få tag i billiga resor faktiskt, man får itne vara allt för kräsen bara! Nej nu måste ja sluta blogga och ta tag i garderoberna ;D 


Tjiiing

 

Mars...

Gud vad tiden går fort! Redan inne i mars.. I morse bar det av till sjukhuset, hade tid vid elva som jag faktiskt kom på igår kväll, haha! Trodde att mitt HbA1c skulle vara högre än förra gången, men det var faktiskt lägre, mkt bra! Men tog upp att jag har tänkt på pump, så jah fick en massa information om pump och sitter nu med en massa broschyrer om diverse pumpar, det är precis som att köpa bil, alla är likvärdiga men har olika finesser. Det lutar nog åt en pump som man kan duscha, bada med, så man slipper ta av den och greja, Det skulle vara skönt. En pump idag ser ut som vilken mobiltelefon eller mp3 spelare som helst. Personligen spelar det ingen roll om den syns eller ej. Huvudsaken är den att den funkar och att blodsockret har en bra nivå. ;D Bara positivt....

Ikväll ska jag börja med den nya medicinen, så jag får se om den gör några underverk med mig, hoppas hoppas...Sedan fick jag ett sjukt bra tips som jag ska testa, för att slippa ta en massa snabbverkande insulin, ska jag lägga av med kolhydrater. Det kunde även hjälpa mot min uppsvällda mage som jag fått :/ Så nu så, frågan är bara hur ska man göra med spaghetti och köttfärssåsen, då blir det ju bara sås med vad?? SALLAD?! Sedan skulle jag äta riktigt fet grädde, och massor med smör så som det lät på henne, låter åckligt det där men som sagt jag få ge det en chans.


Läste en vetenskaplig artikel om diabetiker och sexlust, haha de rekommenderade sexleksaker för oss diabetiker (eftersom vi har tendens till tappa sexlusten pga sjukdomen, intressant). Men ge mig en karl istället! Hahaha

Frågan blir vilken färg??
//ANNA

våfflor och en massa sömn

Vaknar upp när telefonen piper, känner att denna dag kommer att bli hur lång som helst. Iväg med bilen till mor och far, där också min skjuts hämtar upp mig. Somnar nästan i bilen till falun, är hur seg som helst hela matchen...TORSK!

Kommer hem till mamma och pappa och mor har gjort sjukt god mat, men kan ja äta då? Nej, mår lite illa faktiskt sedan däcker jag på mammas säng framför dvd:n med Tzatsiki - vänner för livet. Vaknar upp nångång vid femtiden, helt utvilad lär ja faktiskt säga. Då börjar ja och mamma att laga eftermiddagsmat, som blir våfflor, fyra st sedan kommer må illa känslan tillbaka, då vet man att man ätit för mkt! Sedan gör jag en stor insats genom att hjälpa kärleksparet att bära in deras nya kakel till badrummet, tuuungt var det.

Nu sitter jag hemma hos mig, betalat räkningar precis, kom på att man bör göra det innan månaden är slut, men glömde bort att februari inte har 30-31 dagar. Konstigt, veme har kommit på det egentligen?

Det var riktigt trevligt att bekanta mig med dig, hoppas vi hörs flera ggr :D   SÅ här kommer dagens bild :

 Out!

RSS 2.0