Såja...

Äntligen så kom det in lite pengar på kontot!

The Hills

Har precis sett 5:e säsongen av The Hills där Kristin har tagit Laurens place och serien kommer aldrig bli som förr....
Det var liksom Lauren som gjorde hela The Hills :D

Onsdag - höst

Hösten är här och det är bara att acceptera. Jag och mor tog en promenad ner till moster som fyller år idag! Dagen till ära hade jag tagit på mig ansvaret att baka en kaka och ta med, och jag suger verkligen på allt vad bakning heter. Men för en gångs skull lyckades jag, det blev en sockerkaka med äpple, kanel och pärlsocker ;D Inga mera torra bullar hör nu inte :D yes...
Alla löv blir röda/orangea/gula... det enda som är grönt är gräset. Snart kommer väl snön också :( Det har ju redan kommit i Åre så snön knackar väl på vilken dag som helst. Imorgon ska jag upp tidigt och tvätta lite tvätt redan vid 7 ska jag vara nere i tvättstugan eftersom ja ska med moster och syster till sjukhuset imorgon tänkte ta mig en repa upp till öron-näsa-hals och höra om de fått något besked med mina provresultat, eftersom jag inte har hört ett knyst... ?!?!?
Igår kom Therese förbi också ;D alltid lika trevligt när hon är här... Bestämde att jag ska bo hos henne i några dagar, när återstår bara att se hon är en rätt så upptagen kvinna!
Idag har jag bjudit lillasyster på lunch här hemma, hon blev antagligen så mätt att hon somna och jag var tvungen att väcka henne efter 40 min då jag ansåg att hon hade sovit klart! :P Hur kan man vara så trött när man sover till tio på morgonen?!!!!
Nu har jag tänt på massa värmeljus och ligger under en varm filt :D kan det bli bättre, tror inte det!

uppd..

Kommit hem fram kalaset med sjukt god tårta! :D
Det slår en när man ser kusinbarnen hur fort tiden går... Allvarligt snart är de allihopa i tonåren och kör moppe!! Synd att det inte finns någon pausknapp, tiden går FÖR fort just nu! Bästa för kvällen är när Markus gömmer sig i leksaksbagen så Ida ska hitta honom. Ida går runt och lyfter på grejer och säger "undrar var markus kan vara" Då ljushuvudet säger "här i lådan" Hahaha skön grabb!
När jag kom hem tänkte jag att nu är det snart två veckor sedan operationen, på onsdag om jag ska vara precis. Så då tänkte jag att det är väl okej att snyta sig för första gången men det var nog inte en sån bra idee så här efteråt. Det kom nämligen ut hemska saker, så jag fick kväljningar...Så nu ligger jag med massa bomull i näsan så jag slipper sitta och dra in allt hemska som "nästan" kom ut...usch usch...
Längtar tills imorgon och ska nog lägga mig snart så det blir tisdag så jag kan få hänga med Tess!!! :D
Kram A

MÅNDAG

Ännu en ny vecka tar start och jag har iallafall planerat tisdagen ;D Yes underbara Tess kommer till BigBay så vi ska umgås!
Dagen till ära ska jag olja in sidebordet/vinstället i köket och det SKA jag göra! Sedan ska ja ge mig ut på första långa promenaden på länge... Sedan ska jag till kusinen och äta tårta ;D
Skickar lite grattis hälsningar i efterskott till Kusinen Malin och Kusinbarnet Frida som fyllde år samma dag 27:e denna månad, stort Grattis! Frida har turen att befinna sig i Grekland och jag lär säga att jag är grymt avundsjuk!
Dags att ta tag i dagens uppdrag: Olja in bordet! YEs!!!

fredag

Kvällen tillägnas Teveapparaten - YES! Det vill säga att det kommer att bli en bra kväll :P

Onsdag

Dagen har till största del bestått av telefonsamtal, hur kan det vara lagligt att få sitta i telefonkö i 36 minuter, det borde vara straffbart anser jag! Ska skriva brev till Kungen och klaga ta me fan!
Sedan hämtade ja upp polskan för en tripp in till Sandviken och Hedåsen för lite chillning... :D
Nu åker blondinbella till polen den 27 tur är att hon är hemma över jul :D Tror nog hon längtar hem väldigt mycket denna gång pga en anledning, eller hur ? :P
Imorgon tänkte jag börja promenera lite smått, får ju inte gå så långt men bort till ma/pa kan man väl ändå gå ;D
Nu ska ja kika lite på kanal 5 och programmet unga mödrar!
Tjing

två veckor - Nada

Vilken skit-dag det har varit idag... Suttit i telefon typ hela dagen och krånglat med flera olika företag och grejer! Imon blir det några möten på schemat och flera blir det i oktober :D Det börjar att arta sig med andra ord!!
Ikväll är det träningen och jag ska väl ta med mig klubban ner och stå och träna lite skott/dribblingar... Får ju egentligen inte träna på hela 2 veckor, hur nu det ska gå. Kan ju inte gå och lägga mig utan att göra sit-ups så de gör ja fortfarande men inga armhävningar är tillåtna, tur det för jag orkar knappt göra fem stycken!!!
Syster bjuder på mat idag, får se vad som står på menyn idag :D

Tack för omtanken....

Har slaggat hos mamma och pappa på deras as-sköna soffa men inatt är det min egna säng som gäller - YES! Home sweet home ;D Skönt att kunna ta en varm och skön dusch utan att varmvattnet tagit slut, som hos vissa andra ;P
Vill bara tacka er som har kommenterat, skickat mail, sms osv... Jag kämpar på, tar inte ut någonting i förskott innan jag har fått beskedet av vad min tumör är för någonting. Lever varje dag till fullo som det så vackert heter!
Har varit upp till sugan idag och grillat med mor och far, de badade bastu senare på kvällen som jag fick stå över. Förkylningen börjar äntligen släppa och det betyder mycket, tråkigt att inte kunna fräsa ur sig allt snor som jag inte har kunnat gjort under dessa dagar då det ligger ett bandage i min näsa som bör ligga kvar ett tag till. Så istället för att snyta sig så fick man  var ohövlig och dra in allt äckligt snor i stället, tur att mina dagar här hemma har varit med familjen.
Nu ska ja gå och lägga min i min underbara sköna varma säng, sedan bär det av till Gävle imon och hejja fram laget! Kram på er ALLA!

Sjukhus-sthlm-operation-tumör

Efter lite research så upptäckte jag att Karolinska låg i Solna, Stockholm och inte i Uppsala...haha! Men shit the same! Nu är jag hemma iallafall och jag mår bra!



Så ska kanske ta hela berättelsen från början... För tre veckor sedan blev jag inlagd på AVA i gävle - Akuta vård avdelning för att jag hade haft ett antal minnesförluster under några dagar. De trodde även att jag hade drabbats av epilepsi, så var dock inte fallet. Men eftersom de trodde det fick jag under tre dagar gå igenom EEG - då de sätter elektroder på huvudet och utsätter mig för en massa olika ljusmönster och då kan de med hjälp av en dator se hur min hjärna reagerar. Eftersom det inte gav läkarna någonting så fick jag gå igenom flera olika typer av röntgen, magnetröntgen med och utan kontrast och vanlig rtg. Där upptäcktes det att jag hade en"förändring" i mitt huvud... Detr vill säga har inte velat ta upp detta eftersom många kan missförstå vad jag egentligen ha i mitt huvud... Det är så att jag har en tumör som det så fint kallas, och nu vill jag innan ni alla fortsätter att läsa att ett födelsemärke även kan kallas tumör så bara för att man har en tumör i huvudet så har man inte cancer, OK?!



Jag fick alltså en remiss till Karolinska universitetsjukhuset i Sthlm där jag blev inlagd för en operation där de ville ta prover på denna tumör i mitt huvud. Så på tisdagen var det inskriving på avdelningen, fixade så att jag slapp sova kvar över natten iallafall, men upp tidigt som 17 dagen efter alltså på onsdagen då min operation skulle bli på morgonen. Operationen gick ut på att de skulle gå in genom näsan på mig och in genom skallbenen för att få ut lite ben från denna tumör för att sedan ta prov på dessa, detta svar får jag vänta några dagar på innan de vet säkert om det är en godartad eller en elakartad tumör.



Kirurgen som skulle utföra ingreppet berättade före mig vad de skulle göra och vad han trodde det var... han trodde att det inte var någon fara, men att denna tumör kan ge mig problem i framtiden med syn ochh huvudvärk. Men alltså jag belv nerskickad till operationen på onsdag morgon och de söv ner mig och operationen gick bra. När jag vaknade upp insåg jag fort att jag hade massa blodfläckar på mig, men snart så kom en narkossköterska och berättade att allt hade gått bra och att de hade fått de benbitar de behövde. Sedan kom kirurgen och berättade att det gick bra och han berättade också att han nog kunde säga att det var som vi trodde innan operationen att det inte är något farligt, men attvi fick invänta provsvaren.



Sedan blev jag uppskickad till avdelningen där jag skulle tillbringa natten, då jag till min stora förtjusning insgå att jag hamnade i ett fyra-rum dvs ett rum där fyra personer höll till samtidigt.. Jippie! hatar sjukhus.....!!! Men jag sov mest hela dagen sedan på kvällen piggnade jag till och jag hade varken ont eller huvudvärk som de sa att ja skulle ha, så jag såg mest på teve hela kvällen. Under natten började mina kära andra sovkamrater att spy och kissa och allt sånt snusk så jag sov inte en blund på den natten...



Dagen efter tjatade jag redan från kl 10 på morgonen att jag ville hem, nu fick det räcka med sjukhus för min del då jag hela tiden fikc till svar att "din doktor har skrivit att du ska vara kvar tills på fredag" men tillslut så vid 14 så fick jag beskedet att jag fick åka hem, så ringde hem till storvik så attt mamma kunde komma ner och hämta mig i sthlm... Så nu är jag hemma och mår bra. Ingen motion på 2 veckor, och inte befinna mig där det finns risk för sjukdom osv. Så träffa folk nu de närmaste dagarna är det inte tal om, ska på DM och kika på söndag så det blir den första kontakten med folk.. Är lite förkyld nu men det får jag väl ta...



Nu kära vänner vet ni vad som försigår kring mig just nu...
Här kommer en liten del ur journalen:
Biopsi av misstänkt tumör på clivus vä
Inspekterar hö näskavitet ua. Vä ua. Väljer att förflytta concha media något medialt och concha inferior lateralt. Går in i framväggen till sinus sphenoidalae och stöter omedelbart på det ben som jag bedömer vara omvandlat av den sandlika fibrösa dysplasin. Tar några biopsibitar från detta och lägger Surgicel i op-kaviteten





Massa Kramar från Anna


Måndag

Måndag... har Äntligen fått tag på personal på Karolinska i Sthlm och fått lite info om vad min operation handlar om. Så imorgon drar jag och mamma iväg på en undersökning och sedan så slipper ja nog bo kvar på sjukhuset och kan åka till Täby och slagga i mammas chefs lägenhet ;D På onsdagen är det operation som gäller, som antagligen är en provtagning från den här konstiga saken i mitt huvud, ingreppet ska göras med antingen narkos eller inte... Men håll tummarna nu!!

Hallii hallåå

Denna dag har jag tillbringat med syster och mamma i gävle... Och vilken dag det blev. Mamma har varit lite underlig och gjort värsta tabbarna under hela dagen och syster har provåkt varje sån där vagn det finns på diverse affärer. Mamma ställde upp och skjutsade... Inne på K-rauta gick det skapligt att skjutsa henne, men när vi kom in på Citygross kollade personalen lite snett på oss, haha! Ida fick ju inte ens plats i vagnen! haha synd att jag inte är så bra på att lägga ut filmer annars hade ni kunnat fått sett på filmera jag spelade in idag på dem båda ;D

Imorgon är det match så nu ska jag gå och sova lite.... Ses!

Lärare - nej tack inte just nu

Idag kom ett kuvert från Högskolan Gävle där det stod att jag har kommit in på Lärarprogrammet, men neee det har jag ingen lust med just nu iallafall !!

Nu håller jag på och rensar ur garderoben från alla sommarkläder - sommar är över :( Trist men sant...
Imon ska jag in till Gävle och fixa med lite pengar och följa med till polisstationen med mor för att hon måste ha en nytt pass eftersom den lyckosten ska till Thailand över nyår och blir borta i tre veckor - JAG VILL!!!

Nej nu ska ja fortsätta med rensningen men det kommer troligtvis ta hela dagen plus imorgon, haha!!

Pojkar - suger

Dagen börjar med att gå ner i grannhuset och slänga i två tvättar tvätt... Sedan iväg till Tjädersvängen för att hämta upp Emma. Sedan bar det av till Bro och träning stod på schemat, de andra två red och jag gick/joggade men världens träningsvärk... Vissa påstår att den värsta värken kommer två dagar efter och jag hoppas att det inte blir värre!!!

Sedan åkte jag och Emma till Sandviken och shoppade diverse bra grejor :D Hälsade på Emmas mamma hann vi också med, får se om Emma nu ska cykla tillbaka till Sandviken eller om hon tar bussen? :P

Nu sitter jag och kikar på fotbollen, som suger... Kom igen nu grabbar! Har inte ni betalt för att spela???!!

Löken = Jag

Shit vad jag har lökat idag på träningen :P

Jag och lillasyster har beslutat att vi ska från och med nu springa ner till träningarna, och OM vi lökade, blev ju inte bättre med att vi körde massa fys innan. Svetten bokstavligen rann av mig!
Nu är första innebandyträningen inomhus avklarad med klubba och boll, lite skakig men det blir förhoppningsvis bättre då det blir två matcher denna helg som kommer :D Och tack gode Gud blev jag inte äldst i laget iallafall, blev så tillslut och det är jag mycket glad över!

Imorgon fortsätter min träninsgvecka med att följa med syster till stallet, men ska dock inte rida denna gång, utan jag ska springa bredvid istället. Vi har bjudit med Polacken  så hon också får röra lite på sig, dock på hästryggen eftersom hon ägde sist vi var ute :D Tyvärr så måste jag upp vid sju och tvätta eftersom detta var den enda tiden som  fanns kvar i tvättstugan och vill gärna tvätta de kläder ja hade på Mallis...

Nej nu är det sängen som gäller, är ju helt slutkörd och kommer troligtvis ha världens träningsvärk imorgon :( Men roligt är det iallafall

Peace! //LÖKEN

Honolulu Malin!

Lillasyster inne på E4:an (detta var nog första drinken, Ni skulle bara veta vad som hände sedan) Jag säger bara Honolulu Malin!

Har suttit och laddat över bilder från kameran, tyvärr blev det typ inga kort överhuvudtaget, men på något vis så har jag massa kort på lillasyster över en bide?!?!?!? Kanske att Malin har något med detta att göra, eftersom jag är helt oskyldig! ;D

 


Karolinska..

Hemma från Mallorca, landade i lördags på Arlanda igen. Hur skönt som helst med värme :D
Nu ligger jag hemma och trynar och ska väl ta mig ner i källaren och leta fram klubborna då jag imorgon entrar planen för Storvik :D Känns kanoners det och ryktet har spridit sig sjukt fort..haha!
Hade fått brev från karolinska när jag kom hem, den 16:e bär det av. Enligt kallelsen så ska jag dit för operation, antagligen så måste de söva ner mig och grejor för att kunna se vad det är med en kamera in genom snoken, så därför kallas det för op. Ska ringa imorgon och höra vad det är tänkt att de ska göra på mig och om jag kan träna direkt efteråt osv.
Nu ska jag bara chilla och fica lite grejor innan det är dags för sängen, sköna sängen!

RSS 2.0